Priručnici i posteri

RASPODJELA PREĐENIH KILOMETARA

Održiva gradska mobilnost potiče uravnotežen razvoj svih odgovarajućih vrsta saobraćaja uz istodobno poticanje pomaka prema održivijim vrstama, kao što su javni gradski prevoz i aktivna mobilnost (pješačenje i biciklizam). Svi oblici mobilnosti moraju biti integrisani na odgovarajući način, a jedan od preduslova je adekvatna infrastruktura, što je jedan od razloga malog procenta aktivne mobilnosti u Sarajevu.

SIGURAN PUT DO ŠKOLE

Sigurnost djece u saobraćaju je izrazito važna jer su djeca posebno ranjiva grupa učesnika u saobraćaju, a sigurnost djece svakom je roditelju prioritet broj jedan. Što djeca više rastu, kontrolisanje njihovog kretanja postaje sve teže i sve izazovnije. Kod kuće je vaša zadaća jednostavna, ali se situacija mijenja kad djeca na cestu krenu samostalno. Prvi koraci u osamostaljenju djece svakako su i dolazak i odlazak iz škole, a neovisno o tome idu li autobusom ili pješice, važno ih je od malih nogu naučiti osnovnim saobraćajnim pravilima. 

DOI: 10.13140/RG.2.2.13719.09123

PJEŠACI NISU UKRAS ZA AUTOMOBILE

Pješaci su najranjiviji učesnici u saobraćaju. Prilikom naleta bilo koje vrste vozila, gotovo u pravilu uvijek teško stradaju. Prema istraživanjima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO, Road traffic injuries: The facts) od ukupnog broja smrtnosti uzrokovanih saobraćajnim nezgodama 22% je među pješacima, 4% biciklistima i 23% među motociklistima. Stoga, vozite oprezno!

Nudimo kreativna rješenja za vaše projekte ili institucije.

Ukoliko ste kreativni dizajneri ili trebate neko kreativno rješenje, poput postera, priručnika, smjernica, originalnog templatea (PowerPoint, korice knjige, obrazac) slobodno nas kontakirajte!