Pelješki most bi mogao biti otvoren već naredne godine

I pored činjenice da je gradnju usporila pandemija koronavirusa, probijanja rokova na ovom impozantnom objektu, sudeći po nadležnima, neće biti.

“Zastoj je bio na početku godine kada su fabrike u Kini zbog epidemije bile zatvorene. Danas se radi punom parom. Rečeno je danas da produžetka rokova nema”, piše HRT.

To znači da bi sam most trebao biti završen do jula iduće godine, a druga, treća i četvrta faza, odnosno pristupne ceste preko Pelješca i Komarne, trebale bi biti završene do početka ljeta 2022.

Također, plan Hrvatskih cesta je da se lokalne ceste učine korisnima prije nego moderne saobraćajnice budu završene. To bi značilo da bi se preko Pelješkog mosta mogli voziti već iduće zime.

“Radimo izmjenu dokumentacije kako bi omogućili izgradnju čvora Brijesta koja će odmah nakon izgradnje mosta biti moguće pustiti u saobraćaj. Bit će moguće obaviti tehnički pregled samoga mosta i spojiti se na lokalnu cestu u čvorištu Brijesta. Naravno to će biti privremeno rješenje”, istaknuo je predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić.

klix.ba

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *