Radovi na poddionici koridora Vc Tarčin – Ivan teku po planu

Poddionica Tarčin – Ivan podijeljena je na dva lota. LOT 1 uključuje dio od Tarčina do ulaza u Tunel Ivan, dok je LOT 2 sam Tunel Ivan.

Na mostu Raštelica 1 urađeno je pola od ukupne količine šipova, započeti su radovi na temeljnim stopama, te su počeli radovi na jednom stubu. Pripremljeni su i obalni stubovi tako da je dinamika u planiranom okviru, na nekim mjestima i ispred. Ovaj ugovor je podijeljen na sedam sektora i na svakome od sektora se odvijaju radovi. Jedan od zaštitnih znakova LOT-a 1 je most Raštelica 2, s dužinom od 610 m, most koji sa svojih 19 raspona premoštava magistralnu cestu i širu dolinu. Ukupna dužina LOT-a 1 je 4,9 km.

Tunel Ivan nastavlja se na LOT 1, tako da je ukupna dužina poddionice Tarčin – Ivan 6,9 km. LOT 2 je ukupne dužine od dva kilometra, a sam tunel Ivan 1750 m. Ovo je dvocijevni tunel, gdje svaka cijev služi za jedan smjer saobraćaja. Unutar tunela predviđeno je pet poprečnih veza za pješake i jedna konekcija za interventna vozila u slučaju nezgoda. Do sada je iskopano 75% tunela. Na tunelu Ivan bilo je poteškoća s geologijom zbog pojave podzemnih voda, što se nastoji rješiti kako bi se radovi nastavili odvijati nesmetano i bez zastoja. U lijevoj tunelskoj cijevi je preostalo 411 m, a u desnoj još 566 m za iskopati. Proboj tunela predviđa se sredinom juna mjeseca.

Plan je da se poddionica Tarčin – Ivan pusti u promet na početku ljeta 2022. godine.

biznisinfo.ba

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *